De koekbar

Het jongste zusje van de bakbar is de koekbar!

De koekbar bakt de heerlijkste koekjes op locatie. Op de koekbar staat een prachtige antieke Kalmeijer speculaasmachine. Het geratel van de machine die handmatig wordt aangezwengeld wekt nieuwsgierigheid op. Door één draai aan de machine worden meerdere tandwielen aangedreven, die vervolgens weer de loopband laten draaien, het mes laat snijden en de koekwals bestuift met een beetje bloem. En zo rollen er in een mum van tijd vele koekjes op de band, die ter plekke in de oven worden afgebakken!

De wals om speculaasjes te maken is vervangen door een 3d-geprinte rol, dus nu kunnen alle koekjes gemaakt worden die je maar verzint! Zo maakten we speciale koekjes voor o.a. ETNA en Quooker.

Voor de koekjes die uit de koekbar rollen, kun je verschillende smaken kiezen, want het deeg draaien we uiteraard zelf! Denk aan heerlijke vanillekoekjes, frisse citroenkaakjes, verrassende koekjes met lavendel of juist wel authentieke speculaasjes. Naast deze koekjes nemen we natuurlijk ook nog andere koekjes mee, zodat het echt een proeverij wordt!